dilluns, 18 d’octubre de 2010

Parlament per la 19a Festa Major Alternativa

Ja fa un parell d’anys que va néixer Acció Lila i va fer-ho amb ganes, molta il·lusió i poc a poc veiem com es va obrint camí i fent-se més fort.

Com a col·lectiu antipatriarcal ens hem centrat en la formació interna , ja que creiem que per canviar la societat en què vivim, és important que primer comencem a canviar-nos nosaltres mateixes. A part, també també hem dut a terme diferents actes com tallers de rols, passis de pel·lícules, tallers d’autodefensa... L'última campanya que vam dur a terme va ser l'hivern passat per conscienciar, en l'època que es fan regals a tort i a dret, sobre la càrrega educativa de les joguines i el caràcter sexistes que moltes acostumes a tenir. Finalment, per commemorar la diada del 8 de Març vam preparar un seguit d’actes juntament amb el JEI.

Actualment, estem dedicant esforços a una campanya sobre relacions sexo-afectives que de cara al setembre sortirà a la llum amb un seguit d’actes. Aquesta, tractarà temes diversos, des de l’amor romàntic fins al heterocentrisme i des dels cànons de bellesa a les identitats sexuals.

Entenem que és important conèixer el propi cos per aprendre a estimar-nos tal com som i així gaudir més de la nostra sexualitat, amb tot, entenem que també és important obrir les portes a diferents tipus de relacions per així buscar relacions més sanes i que ens facin lliures.

Parlem de sexualitat perquè creiem que fa falta, perquè cal sortir al carrer i cridar que el clítoris existeix! Que les dones tenim dret a masturbar-nos i que la penetració no és la peça clau en una relació sexual.

Parlem de les relacions afectives perquè creiem que cal lluitar contra el de l’amor romàntic i desmantellar el mite del príncep blau, obrir els ulls i saber que no et cal cap mitja taronja per ser feliç, que pots portar les regnes de la teva vida tu mateixa. Així mateix considerem altres tipus de relacions com l’amor lliure o el poliamor.

Sabem que el primer pas és la conscienciació i que alhora és el pas més complicat.

Ara bé, des d’Acció Lila en tenim ganes i us animem a totes i a tots a seguir la campanya de ben aprop.


Alliberar la ment és el primer pas, el cos ja la seguirà...

Cap comentari:

Publica un comentari