La recent tragèdia ocorreguda a Bangla Desh compta amb vora de 900 persones mortes, 150 desaparegudes i més de 1.200 ferides degut a l'ensorrament d'un edifici de vuit plantes on s'hi ubicaven diversos tallers de confecció i un centre comercial.
Tot i la visible situació de precarietat que patia l'edifici i l'elevat risc que comportava entrar-hi, es va obligar a les treballadores a complir el seu llarg torn de treball.
Nombroses multinacionals tèxtils deslocalitzen la seva producció a països d'Àfrica o bé de l'Àsia, on les despeses productives són molt menors degut als baixos sous, que oscil·len al voltant dels 28 euros mensuals, i a les llargues jornades de treball, les quals sovint arriben a les 60 hores setmanals. En canvi, habitualment, i tal com s'ha constatat arrel d'aquest esdeveniment, els costs humans no tenen cabuda dins d'un sistema capitalista on el principal objectiu és el d'aconseguir els majors beneficis al menor cost econòmic possible.
Juntament amb la precarietat amb què viuen les treballadores, moltes de les infraestructures i edificacions on s'hi instal·len aquests tallers de confecció són construïdes de manera irregular, i les mesures de seguretat i higiene laborals hi són escasses.
Per a aquestes raons fem escarni públic de la nostra disconformitat amb les pèssimes condicions laborals que reben les treballadores d'aquests països clarament assetjades per part de les grans empreses que des de posicions benestants a Europa i Amèrica del Nord s'aprofiten de la situació perseguint l'únic objectiu dels capitalistes: enriquir-se.
NO SIGIUS CÒMPLICE DE L'EXPLOTACIÓ!
Coordinadora pels drets socials contra el patriacat i el capitalisme.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada