dimecres, 24 de novembre del 2010

L'amor romàntic, és sa?

Aprofitant l'avinentesa que avui som 25 de novembre, des d'Acció Lila volem remarcar les múltiples vessats de la violència de gènere. Des dels mitjans de comunicació i les institucions ens volen vendre que la única violència de gènere és la que recau sobre les dones i nenes maltractades, i en els pitjors dels casos assassinades, a mans dels homes. Però sabem que no és així. Fa pocs dies vèiem a Barcelona com el líder de l'església catòlica, institució que fomenta i perpetua la violència cap a les dones, es passejava amb el cap ben alt i amb el beneplàcit de tota la classe política tant catalana com espanyola. Antiavortisme, relacions monoparentals, família tradicional, dones "bones" i submises a la família i a l'home, dones "dolentes" lliures i amb una sexualitat plena perquè l'exploren lliurement... Són exemples de com l'església catòlica ens oprimeix.

D'altra banda la violència de gènere també són les relacions insanes en les que només es viu per la parella, basades en la possessió i la gelosia. Aquestes dinàmiques de parella es nodreixen de mecanismes de maltractament psicològic com poden ser el xantatge emocional, el control excessiu, la destrucció de l'autoestima, l'aïllament de les amistats... Per exemplificar tot això que acabem de dir, a continuació us pengem un vídeo, que una component d'Acció Lila ha el·laborat sobre l'amor romàntic i les seves conseqüències; dins la campanya sexo-afectiva que hem dut a terme aquest mes de novembre.



PER AIXÒ, UNA BONA MANERA D'ACABAR AMB LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE ÉS, ALLIBERAR LA NOSTRA MENT I CONSTRUIR RELACIONS SANES LLIURES DE VIOLÈNCIA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada