dilluns, 16 de novembre del 2015

25N, diada contra les violències de gènere: El maltracte institucional

S’acosta el 25 de novembre, dia internacional contra les violències de gènere i dia en que més gent recorda, es sensibilitza i es manifesta en contra de les violències masclistes, i com cada any, els polítics, jutges, Mossos d’Esquadra... aprofitaran per anar a concentracions, encendre alguna espelma i  fer discursos on rebutjaran la violència envers les dones.
Les violències que patim les dones no són fruit de l’atzar, sinó que darrere les dones assassinades, els conflictes i les desigualtats hi ha CAUSES i RESPONSABLES.

No volem bones paraules ni promeses per part de l’Ajuntament, partits polítics i  altres agents que tenen responsabilitat en fer el possible per acabar amb la violència contra totes nosaltres, volem que de forma real i efectiva es faci tot el possible per erradicar la violència que patim. I no s’està fent. No s’està fent tot el possible per acabar amb la violència que patim les dones pel sol fet de ser dones quan any rere any es retallen el recursos per combatre dita violència, quan es retalla en els serveis assistencials necessaris per les dones en general i especialment per aquelles que han viscut episodis de violència en l’àmbit de la parella.
No es fa tot el possible quan no es dota de pressupost suficient per a poder desenvolupar les lleis i ordenances que promouen la igualtat, quan es fomenta l’immobilisme estructural i no es dota de perspectiva de gènere als agents que han d’aplicar dites lleis i protocols d’actuació en casos de violència masclista. Les violències de gènere es nodreixen en gran part de l’anomenada violència institucional, d’aquelles accions i omissions realitzades per l’Estat i les seves autoritats, no només perquè a través dels seus agents es realitzin actes de violència física, psicològica, sexual o simbòlica, sinó també per la responsabilitat que té en la prevenció, sanció i erradicació d’aquestes violències contra les dones. 

Per aquests motius, Acció Lila denunciem la HIPOCRESIA dels polítics i la  VIOLÈNCIA INSTITUCIONAL que patim les dones sobretot quan decidim denunciar i lluitar per una vida digna, moment en que som maltractades pel mateix sistema qüestionant-nos, abandonant-nos i fins i tot acusant-nos de mentideres.
Aquest 25 de novembre no volem discursos amb bones intencions, volem que es compleixin i s’apliquin les lleis, volem que s’inverteixi en prevenció i serveis assistencials i volem que no es retallin serveis socials essencials per garantir una autèntica igualtat.

PROU VIOLÈNCIA INSTITUCIONAL!
ENS VOLEM VIVES!
#NiUnaMeny #ViolènciaInstitucional

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada