dilluns, 25 de novembre del 2013

8 novembre: Manifestació per un avortament lliure i gratuït.


El passat 8 de novembre vam sortir al carrer per defensar el dret al propi cos, davant la nova contrareforma de l'avortament que vol aplicar el PP.

El manifest:

El Partit Popular (PP) està preparant una nova llei en matèria d'Interrupció Voluntària de l'Embaràs (IVE). Encara no es coneix la totalitat dels canvis que implicarà la contrareforma, però el Ministre de Justícia, Alberto Ruíz-Gallardon, ha anunciat, a grans trets, les línies de la nova proposta.

Mentre la Llei del 2010, encara vigent i reguladora l'avortament, es basa en terminis, la contrareforma proposada pel PP pretén retornar al sistema de supòsits.D'aquesta manera el govern aposta per retornar a la Llei de supòsits de 1985, segons la qual l'IVE es podia practicar emparant-se en tres supòsits, i dins del termini establert: en cas de violació, malformació del fetus o danys físics o psicològics per la mare. El PP, pretén restringir encara més aquesta llei de supòsits eliminant la possibilitat d'avortar per malformacions del fetus i revisant el supòsit de danys físics i psicològics. Tanmateix, amb la nova contrareforma quedarien excloses, com ha indicat Gallardón, la possibilitat d'avortar lliurement durant les primeres 14 setmanes i la manca de consentiment matern i/o patern per practicar l'IVE en les menors d'edat de 16 i 17 anys; ambdues possibilitats contemplades en la Llei de terminis de 2010. Altres aspectes que podrien ser objecte de revisió i canvi són la implicació de terceres persones en la decisió de practicar l'avortament i tornar a penalitzar l'avortament.

Suposant un clar retrocés en matèria de drets sexuals i reproductius i basant el seu argumentari en criteris propis de la moral cristiana més retrògrada, el PP aposta per una llei que implica un major control sobre el cos de les dones. Les restriccions a l'avortament i, per tant, les limitacions en el dret a decidir sobre el propi cos, són representacions del patriarcat que neguen la llibertat i l'autonomia de la dona. Aquestes restriccions, i també les prohibicions i penalitzacions, s'emmarquen en el control de la nostra sexualitat i reproducció, un dels instruments de dominació més importants que el patriarcat utilitza sobre i contra les dones. El debat de fons, per tant, és la reapropiació del propi cos i la sexualitat, on la maternitat sigui una opció i no una imposició.

Com a dones feministes denunciem la negació del dret al propi cos i ens oposem fermament a una reforma que s'erigeix com a prohibició encoberta del dret a l'avortament.Reivindiquem el dret a decidir sobre els nostres cossos, reivindiquem les nostres llibertats sexuals i reproductives.

Per un avortament lliure i gratuït: davant la contrareforma, no cedirem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada